Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Akcija „Tėčiai skaito vaikams“ kviečia į jaukų skaitymo rytmetį

Artėjant Tėvo dienai Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka mažuosius bibliotekos skaitytojus kviečia į akcijos „Tėčiai skaito vaikams“ renginį, kuriame žinomi tėčiai skaitys nuotaikingas istorijas bei kartu kurs jaukų garsinio skaitymo ritualą.

Renginys vyks gegužės 30 d., ketvirtadienį, 10 val. Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento skaitykloje (I a.).

Patogiai įsitaisę klausysimės vaikų rašytojo Tomo Dirgėlos pasakojimų, išvysime dailininkų sukurtas magiškas iliustracijas, kartu skleisime svarbią žinią apie prasmingą ir būtiną tėčių ir vaikų ryšį.

Vaikai taip pat įsitrauks į interaktyvų pasakos kūrimą kartu su aktoriumi Šarūnu Gedvilu. Jis vaikams pasakos apie nepaprastus dešimties kojinių nuotykius.

Renginyje dalyvaus ir nacionalinis skaitymo ambasadorius Justinas Žilinskas, aktyviai prisidėjęs prie skaitymo iššūkio „Tėti, paskaityk mums“, kvietęs tėčius, senelius ir kitus skaitančius vyrus įkvėpti ir paskatinti tėčius atrasti knygos pažinimo džiaugsmą kartu su vaikais.

Skaitymo skatinimo programos iniciatyvos „Tėčiai skaito vaikams“ tikslas – įkvėpti ir paskatinti tėčius prasmingai leisti laiką su vaikais, atkreipti visuomenės dėmesį į skaitymo svarbą ir skaityti su mažaisiais. Todėl Nacionalinė biblioteka kviečia įtraukti į skaitymo ritualą tėčius, kurti šventišką nuotaiką jūsų mokyklos ar bibliotekos bendruomenėje.

Renginys skirtas priešmokyklinukams ir pirmų klasių moksleiviams, grupes kviečiame registruotis telefonu (0 5) 239 8561.

Kartu patirkime skaitymo džiaugsmą!

Trumpai apie renginį

Data
gegužės 30 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, I a.
Trukmė
1 val.
Dalyvavimas
grupes kviečiame registruotis telefonu (0 5) 239 8561
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“
Tėčiai skaito vaikams