Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

„Knygų starto“ erdvė mažyliams festivalyje „Nuotykiai tęsiasi“

Birželio 15 d. mažuosius skaitytojus ir jų tėvelius kviečiame į festivalį „Nuotykiai tęsiasi“! Festivalio erdvėje įsikurs jauki ir patogi Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vykdomo projekto „Knygų startas“ erdvė, skirta 0–3 metų vaikams. „Knygų starto“ kampelyje mažyliai ras ne tik knygelių, kviesime juos ir į turiningas edukacijas.

Birželio 15 d., šeštadienis

  • 11.30 ir 12.30 val. Edukacija mažyliams pagal knygas „Kapt kapt kapt“, „Kapt kapt kapt mieste“, „Bz bz bzt namuose“. | Veda knygų autorė Indrė Pliuškytė-Zalieckienė
    Edukacinėje veikloje susipažinsime su knygelėmis naudodami sensorines priemones, taip pat kartu mankštinsimės bei žaisime pirštukų žaidimus. Pasitelkę savo pojūčius, atrasime knygų pasaulio pažinimo malonumą.
    Skirta 0–3 metų vaikams.

  • 13.30 ir 15.00 val. Edukacinis užsiėmimas „Miško pasaka“. | Veda aktorė Gintarė Latvėnaitė
    Teatre vaikams „Pradžia“ dirbanti G. Latvėnaitė kviečia į stebuklingą „Miško pasaką“. Taikydama teatrinių žaidimų principą, aktorė įtrauks vaikus į pasakos kūrimo procesą, kvies žaisti ir dainuoti. Per užsiėmimą vaikai gaus įvairių interaktyvių priemonių, su kuriomis žais knygos veikėjus ir aplinkybes. Ši interaktyvi sensorinė veikla yra ne tik edukacija, bet ir smagus laiko praleidimas su tėveliais.
    Skirta 3–6 metų vaikams.

„Knygų startas“ – tarptautine patirtimi paremtas ankstyvojo skaitymo skatinimo projektas. Projektą įgyvendina Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, finansavimą skiria Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Renginio partnerė VšĮ „Vaikų žemė“.

Festivalio informacija ir bilietai.

Daugiau informacijos: www.literaturosfestivalis.lt

Trumpai apie renginį

Data
birželio 15 d.
Laikas
11.00­­­–17.00 val.
Vieta
Anykščių miesto parkas (Parko g., Anykščiai)
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
festivalio informacija ir bilietai
festivalio svetainė
Partnerė
VšĮ „Vaikų žemė
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“