Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Seminaras „Vizualinis raštingumas, arba ką pasakoja knygų vaizdai“

Birželio 25 d. 14 val. Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia bibliotekininkus, pedagogus ir visus ankstyvojo skaitymo entuziastus į knygų kūrėjos Aušros Kiudulaitės seminarą „Vizualinis raštingumas, arba ką pasakoja knygų vaizdai“, kuriame ji pasidalins savo sukaupta patirtimi iliustruojant knygas vaikams.

Vizualinė bet kokios knygos kalba dažnai vis dar lieka nepastebėta, traktuojama kaip knygos puošybos elementas arba vertinama visiškai subjektyviai: gražu ar negražu. Šis seminaras ir praktinis užsiėmimas padės geriau suprasti, kodėl vizualinis naratyvas yra toks svarbus.

Seminare lektorė papasakos, kodėl visuomet verta atkreipti dėmesį į knygos priešlapius, knygos dydį, ką kalba besikeičiančios iliustracijų spalvos, jų kompozicija ir formos, kaip į knygą pažvelgti kaip į visumą.

Seminaras vyks Nacionalinės bibliotekos Renginių erdvėje (III a.).

Seminaro trukmė – 2 val.

Dalyvių skaičius ribotas.

Būtina registracija.

Daugiau apie lektorę skaitykite čia.

Šie mokymai yra Skaitymo skatinimo programos, kurią finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, dalis. Skirti bibliotekų darbuotojų ir švietimo įstaigų ikimokyklinio bei pradinio ugdymo pedagogų kompetencijoms skaitymo skatinimo srityje gerinti.

Trumpai apie renginį

Data
birželio 25 d.
Laikas
14 val.
Vieta
Pažinimo erdvė-Laimės Lukošiūnienės salė, V a.
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
prašome registruotis čia
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“