Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Naujienos iliustracija

Mėnesio knyga – Sven Nordqvist, Eva-Lena Larsson, Kennert Danielsson. „Metai su Petsonu ir Findusu. Kurk ir eksperimentuok su gamta!“

Mėnesio knyga – kelrodė žvaigždė, kuri padės nepasiklysti tarp naujienų ir atrasti pačias geriausias knygas. Kiekvieną mėnesį Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistai rekomenduoja po vieną naują, aktualią ir meniškai vertingą knygą, nusipelniusią skaitytojų dėmesio.

Sven Nordqvist, Eva-Lena Larsson, Kennert Danielsson. „Metai su Petsonu ir Findusu. Kurk ir eksperimentuok su gamta!“

Susipažinkite su nauja vieno mėgstamiausių švedų vaikų rašytojų ir dailininkų Sveno Nordqvisto, dovanojusio vaikų literatūrai dėdulės Petsono bei katino Finduso personažus, knyga.

Šiame visai šeimai skirtame pažintiniame leidinyje sužinosite daugybę naudingų dalykų apie gyvūnus, augalus, gamtosaugą bei kaip namuose perdirbti įvairius nebereikalingus daiktus ir iš jų patiems susikonstruoti šį tą naudingo ir įdomaus. Ši knyga suskirstyta į 12 skyrių pagal metų mėnesius ir siūlomi metų laiką atitinkantys darbeliai. Sužinosite, kokiais mėnesiais geriausia auginti kokius augalus, domėsitės įvairiais gamtos reiškiniais, gaminsite metų laikams ar šventėms tinkančius patiekalus ir t. t.

Ši knyga pravers ir mokytojams, ikimokyklinio ugdymo pedagogams bei visiems, dirbantiems su vaikais ir ieškantiems prasmingos veiklos drauge idėjų, šeimoms, ieškančioms įdomesnių būdų, kaip prasmingai praleisti laisvalaikį kartu, taip pat vaikams ir paaugliams, kurie, lydimi mylimų personažų – Petsono ir Finduso, ras įdomios informacijos, veiklos arba tiesiog galės žavėtis išraiškingais personažais bei detalių gausa. Čia ta senoji Sveno Nordqvisto stilistika, kur kiekviena iliustracija tarsi atskiras pasaulis, kupinas smulkių detalių, savaip papildančių istoriją, – net tyrinėjant jas ilgesnį laiką, galima vis aptikti naujų, anksčiau nepastebėtų dalykų.

Vaikams ir jaunimui nuo 6 metų. 104 p.

Mėnesio knygą rekomenduoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento Tyrimų ir sklaidos skyriaus specialistai.