Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Iliustracija

Kviečiame tapti tinklalaidžių vedėjo jaunesniuoju asistentu (-e)

Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas įgyvendina projektą „Pokalbiai apie literatūrines patirtis“ ir skelbia atvirą atranką tapti jaunimui skirtos tinklalaidės vedėjo Dominyko Vaitiekūno kolega – jaunesniuoju asistentu (-e).

Jeigu esi 16–19 m. amžiaus ir svajoji išbandyti savo jėgas pokalbių laidos vedėjo (-os) kėdėje – šis kvietimas kaip tik tau. Turėsi puikią galimybę bendradarbiauti ir pasisemti gerosios patirties iš profesionalaus laidų vedėjo. Taip pat būsi įtrauktas į projekto komandą ir turėsi galimybę susipažinti su tinklalaidės kūrybos procesu iš arti.

Tinklalaidžių vedėjo jaunesniojo asistento laukia išskirtinė patirtis:

  • galimybė prisidėti prie jaunimui skirtos tinklalaidės turinio kūrimo proceso;
  • būti laidos vedėjo jaunesniuoju kolega ir drauge pravesti šešias jaunimui skirtas tinklalaides;
  • susipažinti ir gyvai laidoje pakalbinti plačiai žinomus kultūros atstovus.

Ką reikėtų žinoti:

  • kūrybinis procesas ir tinklalaidžių įrašų darbai vyks spalio–gruodžio mėnesiais;
  • kūrybinės dirbtuvės vyks Nacionalinėje bibliotekoje;
  • tinklalaidžių įrašymo darbai vyks Nacionalinės bibliotekos garso įrašų studijoje.

Jeigu esi komunikabilus, raiškiai dėstai mintis, nebijai tiesioginio eterio ir nori tapti tinklalaidžių vedėjo asistentu (-e), tuomet užpildyk dalyvio anketą. Anketų lauksime iki spalio 10 d. Atrinktų dalyvių lauks antras etapas – kūrybinė užduotis, po kurios bus atrinktas tinklalaidės vedėjo jaunesnysis asistentas.

Turite klausimų? Prašome kreiptis el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.

SVARBU! Dalyvauti galima tik turint galimybių pasą.

„Pokalbiai apie literatūrines patirtis“ – tai edukacinis projektas, skatinantis paauglius ir jaunimą iš naujo atrasti literatūrą. Laidos vedėjas D. Vaitiekūnas su atrinktu jaunuoju kolega kalbins žinomus kultūros atstovus paaugliams aktualiomis temomis, pažvelgdami į jas per literatūros prizmę. Projekto tikslas – pasitelkiant konkrečius pavyzdžius ir autoritetingą nuomonės formuotojų įvaizdį, įkvėpti jaunus žmones domėtis literatūra.

Projekto partneriai: Kirtimų kultūros centras ir Vilniaus Antakalnio atviras jaunimo centras „Žalianamis“. Projektą iš dalies remia Lietuvos kultūros taryba.