Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Literatūrinis protų mūšis – netradicinei pamokai

Ar jūsų klasė mėgsta iššūkius ir literatūrą, žino ir atpažįsta lietuvių bei užsienio autorių kūrinius? Esate skaitantys ir norite dar labiau praplėsti savo literatūrinių žinių bagažą?

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka kviečia 2–10 klasių moksleivių grupes išbandyti savo literatūrines žinias interaktyviuose bei atnaujintuose protų mūšiuose. Nacionalinės bibliotekos specialistų parengti protmūšiai leis moksleiviams į skaitymą pažvelgti kaip į smagią, pastabumą skatinančią veiklos formą, susieti skaitymą su žaidimu ir ugdyti skaitymo įpročius.

Protmūšių klausimai pritaikyti skirtingoms amžiaus grupėms bei parengti pagal mokyklinę programą ir profesionalų rekomendacijas. Tikimės, kad ši edukacija moksleivius paskatins domėtis tiek programine, tiek skaityti laisvalaikiu skirta literatūra, skaitant atkreipti dėmesį į siužetą bei pasakojimo detales, entuziastingai diskutuoti apie kūrinius.

Protų mūšį žaisime pasitelkdami interaktyvią „Kahoot!“ platformą, žaidimui įveikti bus reikalingas išmanusis įrenginys (telefonas ar planšetė).

Edukaciją galima rengti tiek Nacionalinėje bibliotekoje, tiek nuotoliniu būdu, jos trukmė – iki 60 min.

Klasės registracija ir informacija apie edukaciją el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu 8 5 239 8561.