Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Iliustracija

Vilniaus knygų mugė. Kūrybinės dirbtuvės

Vasario 24–27 d. jaunuosius Vilniaus knygų mugės dalyvius kviečiame apsilankyti Bibliotekų erdvėje ir prisijungti prie Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos kūrybinių dirbtuvių.

Vizualios interpretacijos trimatėje erdvėje

Vasario 24 d. 11–14 val. ir 25 d. 13–16 val. Nacionalinės bibliotekos atvirų kūrybinių dirbtuvių komanda kviečia pasisemti įkvėpimo ir mokytis kūrybiškumo. Kartu su dalyviais pasinersime į mizanscenos kūrimą pagal garsų literatūros kūrinį.

„Vizualios interpretacijos trimatėje erdvėje“ – tai būdas įtaigiai perteikti menines kultūros vertybes jaunajai kartai, galimybė susipažinti su Europos kultūros paveldu, atskleisti meninį tekstą panaudojant 360 laipsnių kamerą ir virtualiosios realybės įrangą. Kas mėgino, tie žino: pažinti literatūros kūrinį dar niekada nebuvo taip smagu ir interaktyvu.

Transformacijos knygelė iš vieno lapo

Vasario 26 ir 27 d. 11–13 val. mažuosius mugės lankytojus kviečiame į kūrybines dirbtuves, kurių metu dalyviai pažins knygos gimimo procesą, pagilins žinias apie knygos formų įvairovę, praktikuos kūrybinio proceso lavinimą. Dirbtuvėse vaikai pasigamins originalią asmeninę knygelę, kurios turinį kurs patys, o vėliau jį galės kūrybiškai transformuoti.

Kviečiame laiką knygų mugėje praleisti turiningai ir skirti laiko patirti pažinimo procesą. Edukacijoje laukiame vaikų nuo 7 metų ir jų šeimos narių. Kūrybiniame kelyje jus lydės Nacionalinės bibliotekos edukatorės.

Maloniai lauksime visų smalsuolių Bibliotekų erdvėje. Daugiau informacijos Nacionalinės bibliotekos socialiniame tinkle „Facebook“.