Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Kuo paauglius patraukia V. Varaniaus romanas „Šiltnamis“ ir kuo erzina kritikus?

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento inicijuotas projektas „Pokalbiai apie literatūrines patirtis“ – tai pokalbių laida paaugliams ir jaunimui. Žinomų kultūros atstovų bus klausiama, kokią įtaką jų gyvenimo pasirinkimams ir profesinei sėkmei padarė paauglystėje perskaitytos knygos. Taip pat bus kalbama apie kūrybą, literatūrą, kitus menus ir gyvenimą.

Penktoje laidoje savo literatūrinėmis patirtimis dalinasi rašytojas Vytautas Varanius, kuris laidoje prisipažįsta: pirma savarankiškai perskaityta knyga jį pravirkdė. Ar šiuolaikiniai vaikai dar ašaroja, skaitydami J. Biliūno „Brisiaus galą“? Kuo paauglius patraukia rašytojo romanas „Šiltnamis“ ir kuo jis erzina kritikus? Kodėl Vytautas Varanius neturi feisbuko ir kaip dabar atrodo jo kasdienybė – apie tai laidoje  „Pokalbiai apie literatūrines patirtis“.

Kviečiame klausytis įrašo „Spotify“ platformoje.

Projekto partneriai: Kirtimų kultūros centras ir Vilniaus Antakalnio atviras jaunimo centras „Žalianamis“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.