Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Renginio iliustracija

Renginių ciklas Nacionalinėje bibliotekoje „Trys laisvės spalvos“

Sausis, vasaris ir kovas – trys mėnesiai, kai minime Lietuvos laisvei reikšmingas datas: Sausio 13-ąją, Vasario 16-ąją ir Kovo 11-ąją. Kiekviena iš jų pažymėta laisvės troškimu, vienybe ir drąsa. 

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas kviečia vyresniųjų klasių moksleivius į renginių ciklą „Trys laisvės spalvos“ – ne tik prisiminti šias istorines dienas, bet ir įprasminti jas atliekant kūrybinę užduotį, kurioje siūloma vizualizuoti Lietuvos vėliavos spalvų simboliką. Sausio 13-ąją permąstysime geltoną – šviesos ir tikėjimo – spalvą, Vasario 16-ąją – žalią – gamtos ir ramybės spalvą, o Kovo 11-ąją – raudoną – drąsos ir kovos spalvą. 

Mokiniai turės galimybę atskleisti, kas jiems šiandien yra šviesa, taika bei drąsa. 

Koliažo technika sukurti moksleivių darbai pavirs bendru kūriniu. Dirbtuves moksleiviams ves dailininkė Sigutė Chlebinskaitė. 

Į pirmąjį ciklo užsiėmimą sausio 13 d. 10 val. bibliotekos Pažinimo erdvėje-Laimės Lukošiūnienės salėje kviečiame 4–6 klasių moksleivius. Renginio trukmė – apie 1,5 val. 

Atėję į susitikimą moksleiviai ne tik išgirs liudininkų, kurie tuo metu buvo bibliotekoje pasakojimus, pamatys nuotraukas, bet ir turės galimybę pradėti bendrą kūrinį, skirtą Lietuvos laisvei švęsti. 

Registracija ir informacija telefonu (8 5) 239 8561. 

Kviečiame dalyvauti!

Trumpai apie renginių ciklą

Data
sausio 13 d., vasario 16 d., kovo 11 d.
Laikas
10 val.
Vieta
Pažinimo erdvė-Laimės Lukošiūnienės salė, V a.
Trukmė
1,5 val.
Dalyvavimas
prašome registruotis telefonu (8 5) 239 8561
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“ ›