Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Iliustracija

Poezijos ir šviesos spektaklis „Riedantys žvaigždynai“

Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamento lėlių teatro studija „Berniukas Žirniukas“ sveikina skaitytojus (šįkart – ir žiūrovus!) sulaukus švenčių ir kviečia į poezijos ir šviesos spektaklį „Riedantys žvaigždynai“. Spektaklis sukurtas šį rudenį ir rodytas 2021-ųjų Kultūros naktyje.

„Kadangi studija gyvuoja bibliotekoje, spektaklius kuriame tik pagal knygas, kurias galima pasiskolinti mūsų bibliotekoje. Šįkart mus įkvėpė nuostabiai graži poeto Aido Marčėno ir dailininko Šarūno Leonavičiaus knyga „Žmogaus žvaigždė“, kuriai yra suteiktas Gražiausios 2004 metų knygos vardas“, – sako teatro vadovė Eglė Gudonytė.

Teatro vadovė apie spektaklio kūrimą: „Nakties, šviesos ir tamsos tema – ne tik paslaptinga, stebuklinga, simboliška, bet ir labai graži, pati savaime ir poetiška, ir teatrališka, tad papildomų priemonių prireikė nedaug, o kokių – pamatysite... Tiesa, spektakliui panaudojome eilėraščius apie Jonines, ir vaidinimas alsuoja trumpiausios metų nakties dvasia, tačiau labai prasminga ją prisiminti ir ilgiausią metų naktį, sutinkant žinią, kad Saulė jau grįžta pas mus.“

Malonaus žiūrėjimo!