Telefonas Klaustukas Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Nacionalinės bibliotekos edukacijos „Knygų aikštėje“

2024 m. rugpjūčio 30 d. 11.00 val. – 12.30 val.

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, įgyvendindama ankstyvojo skaitymo skatinimo projektą „Knygų startas“, kviečia tėvelius su mažamečiais vaikais ir vėl susitikti Knygų aikštėje, renginyje „Pupulių skaitymai: ankstyvojo skaitymo užsiėmimai kūdikiams“.

Visi kartu supažindinsime su knygų pasauliu, jo formomis bei įvairove, mažyliai su tėveliais interaktyviai perskaitys knygelę, o bibliotekos edukatorės pademonstruos vieną iš galimų žaismingų knygutės perskaitymo būdų. Knygelės iliustracijomis grįstas vaikučių žaidinimas pralinksmins ne tik mažuosius, jis patiks ir tėveliams.

Pupulių skaitymuose laukiami patys mažiausi skaitytojai – 0–2 metų vaikai.

Kviečiame nepraleisti!

„Knygų startas“ – tarptautine patirtimi pagrįstas ankstyvojo skaitymo skatinimo projektas, kai naujagimiams ir jų tėveliams dovanojamas ankstyvojo skaitymo skatinimo lauknešėlis. Pagrindinis jo tikslas – užauginti Lietuvoje pirmą kartą vaikų, nuo pat pirmųjų dienų kaupiančių skaitymo patirtį, skatinti skaitymą šeimoje, padėti jauniems tėvams įsisąmoninti ankstyvojo skaitymo svarbą ir suteikti reikalingų priemonių ir žinių. Projektas yra Skaitymo skatinimo programos, finansuojamos Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos, dalis.

Renginio vieta – scena šalia paviljono.

Trumpai apie renginį

Data
rugpjūčio 30 d.
Laikas
11 ir 12 val.
Vieta
Knygų aikštė, scena šalia paviljono
Trukmė
30 min.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Organizatoriai
Lietuvos leidėjų asociacija
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“