Telefonas Klaustukas Sitemap

Renginiai ir parodos

Renginio iliustracija

Vilniaus žydų viešoji biblioteka kviečia kartu švęsti Europos žydų kultūros dieną 

2024 m. rugsėjo 1 d. 11.00 val. – 13.00 val.

Vilniuje ūžiant „Sostinės dienoms“, Vilniaus žydų viešoji biblioteka laukia visų, norinčių patirti žydišką kultūrą visais pojūčiais! Rugsėjo 1 d., sekmadienį, 11–13 val., kviečiame žvilgtelėti į mūsų išskirtinių knygų kolekcijas, užuosti jų dvelksmą, paklausyti čia pirmą kartą skambėsiančio hebrajiško džiazo, paragauti tradicinių žydiškų užkandžių ir smagiai praleisti laiką mūsų bibliotekoje. Programoje numatyta ir veiklų vaikams. 

PROGRAMA 

11–11.20 val. kūno derinimas su žymiu Niujorko kineziterapeutu, knygų autoriumi, litvakų meno kolekcionieriumi dr. Samueliu Tacu;

11.20–11.50 val. hebrajiška muzika vaikams su džiazo vokaliste Nika Zundelovič;

11.50–12.20 val. edukacija „Kur pasislėpė ALEF BET?“. Dalyvių lauks linksma ir aktyvi pažintis su hebrajų kalbos abėcėle bei savo vardo raidelių kūrybinės dirbtuvės. Ateik ir sužinok, ar hebrajų kalba tavo vardą sudarys tiek pat raidžių;

12.20–12.50 val. hebrajiškasis džiazas su Nika Zundelovič;

12.50–13 val. skanaujame žydiškus užkandžius.

Apie renginio dalyvius ir partnerius  

Nika Zundelovič – džiazo vokalistė, dainų autorė ir kompozitorė. Baigusi Tel Avivo Aleph menų mokyklą, 2021 metais persikėlė į Vilnių ir šiuo metu baigia muzikos bakalauro studijas. Gimusi ir augusi Izraelyje, ji praturtina Lietuvos džiazo sceną savo ambicingumu ir daugiakultūrėmis perspektyvomis. Renginyje išgirsite vieną iš jos dabartinių projektų – į hebrajų kalbą išverstus ir aranžuotus džiazo standartus.

Alina Rozentalytė-Ažukaitis – dailės terapeutė, daugelį metų savo profesinėje veikloje ir kasdienybėje džiaugiasi galimybe susitikti ir pabūti su vaikais. Šioje edukacijoje dalysis savo meile hebrajų kalbai – žadins vaikų smalsumą ir susidomėjimą ja. 

„Beigelių krautuvėlė“ –  litvakų kulinarinio paveldo ir šiuolaikinės Izraelio virtuvės centrinė vieta Vilniuje.

Samuelis Tacas – iš Lietuvos kilęs garsus Niujorko kineziterapeutas, TATZ paramos fondo įkūrėjas. Jis kolekcionuoja Chaimo Soutine’o (1903–1943) ir kitų litvakų dailininkų paveikslus.

Laukiame!

Trumpai apie renginį

Data
rugsėjo 1 d.
Laikas
11 val.
Vieta
Vilniaus žydų viešoji biblioteka (Gedimino pr. 24, įėjimas iš Vilniaus mažojo teatro kiemo)
Trukmė
2 val.
Dalyvavimas
įėjimas laisvas
Svarbu
renginys gali būti fotografuojamas ir (arba) filmuojamas
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“