Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

edukacijos iliustracija

Garsiniai rytmečio skaitymai

Susitikimuose skaitysime kritikų įvertintas paveikslėlių knygas, žiūrėsime iliustracijas, kalbėsimės apie kūrinį, išryškinsime pagrindinę mintį. Knygas parenkame pagal grupės specifiką ir amžių, metų laiką ar kitas aktualijas.

Garsiai skaityti vaikams – senas geras nepakeičiamas ugdymo būdas. Sakoma, kad skaitymas balsu gali pakeisti vaiko gyvenimą. Jis ne tik plečia žodyną, moko kalbinės raiškos, bet ir ugdo emocinį intelektą, dėmesį, atmintį, estetinį skonį. Stebėtina, kokie įsijautę ir susidomėję garsiniuose rytmečio skaitymuose būna vaikai, knygos puslapius sekantys dideliame ekrane. Jie aktyviai klausosi, išsako įžvalgas, pastebėjimus.

Raiškus skaitovo balsas, sklandus teksto perteikimas, taisyklingas kirčiavimas taip pat išliks atmintyje, formuos kalbinius įgūdžius, bus naudingas skaitymo sunkumų turintiems vaikams.

Pageidaujantiesiems po knygos skaitymo surengsime kūrybines dirbtuves. 

Dalyvių amžius – ikimokyklinukai ir 1–2 klasių moksleiviai

Dalyvių skaičius – iki 25

Trukmė – iki 45 min.

Susitikimai gali būti rengiami darbo dienomis 10 val. arba pagal susitarimą. Registracija ir informacija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., telefonu (8 5) 239 8561.