Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

edukacijos iliustracija

Bežodžių knygų skaitymai

Bežodės (angl. silent books) – tai knygos, kuriose pasakojimas perteikiamas vien vaizdu, tad joms nereikalingas vertėjas, nesvarbu, kokias kalbas moka skaitytojas, ar apskritai moka skaityti, nes istoriją sukursite ir pasakosite čia ir dabar.

Susitikime pristatysime Nacionalinės bibliotekos bežodžių knygų kolekciją, papasakosime apie šias knygas, jų istoriją ir galimus skaitymo būdus. Biblioteka sukaupusi turtingą bežodžių knygų kolekciją: storų ir plonų, mažų ir didelių, abstrakčių, minimalistinių ir detalių iki menkiausių smulkmenėlių, spalvotų ir nespalvotų, kūdikiams ir suaugusiesiems.

Knygą skaityti parinksime pagal auditorijos amžių ir galimybes, akcentuosime ne tik turinį, bet ir formą, vaizdo ir teksto santykį literatūroje.

Edukacijos pabaigoje visi galės patvirtinti paradoksą, jog bežodes knygas lengviausia skaityti tiems, kas skaito daug žodinių knygų.

Dalyvių amžius – 1–4 klasių moksleiviai

Dalyvių skaičius – iki 20

Trukmė – 45 min.

Susitikimai gali būti rengiami darbo dienomis 10 val. arba pagal susitarimą. Registracija ir informacija el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., telefonu (8 5) 239 8561.