Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Biblioteka vaikams ir jaunimui

Dirbtuvės PATS SAU

Namuose nerandi ramaus kampo svarbiam mokyklos projektui užbaigti? O gal tiesiog mėgsti konstruoti ar užsiimti rankdarbiais? Šiose dirbtuvėse tikrai atsiras vietos tavoms idėjoms brandinti ir dėžė iš jų gimusiems kūriniams priglausti. Kenti idėjų badą? Ne bėda – patys idėjų turime apsčiai ir draugiškai jomis dalijamės. Nedrąsu vienam? Ateik su draugais!

KAS TAI?

PATS SAU – Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos atviros dirbtuvės mokyklinio amžiaus vaikams ir jaunuoliams. PATS SAU – Pasidaryk, Atrask, Tausok, Smalsauk, Siek, Atpažink, Užfiksuok.

Užsuk į Nacionalinę biblioteką – čia rasi per dvi dešimtis įrengtų individualaus darbo vietų, 3D spausdintuvą, vinilo ir kaitrinių plėvių pjaustiklį, kaitrinį presą, mini sublimacinį spausdintuvą, robotikos ir elektronikos rinkinius, programuoti skirtus mikrokompiuterius, kompiuterius su reikiama programine įranga ir įvairių medžiagų tavo idėjoms paversti apčiuopiamomis. Pavargę ar laukiantys stropiųjų darbininkų galės atsikvėpti poilsio ir skaitymo erdvėje.

Jei bus akivaizdu, kad esi nebe mokyklinio amžiaus, pasiliekame teisę prašyti parodyti galiojantį moksleivio pažymėjimą. Nebent tave lydės tokį pažymėjimą turintis asmuo.

Laukiame ir mokinių grupių, kurioms siūlysime įvairių kūrybinių programų – nuo robotų kūrimo iki filmavimo.

DIRBTUVIŲ DARBO LAIKAS

Rugsėjį–birželį:
pirmadieniais–penktadieniais 12.00–20.00 val.
šeštadieniais–sekmadieniais 12.00–18.00 val.

Darbo dienomis nuo 10.00 iki 12.00 val. laikas skiriamas per Kultūros paso paslaugą užsiregistravusiems arba mokinių grupėms. 

Liepą–rugpjūtį:
pirmadieniais–penktadieniais 10.00–18.00 val.
šeštadieniais–sekmadieniais nedirbame

P.S. Apie darbo laiko pokyčius visuomet informuojame savo Facebook ir Instagram paskyrose. Kviečiame sekti!

REGISTRACIJA IR INFORMACIJA

Tel. (8 5) 239 8580
El. p. Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. 
Kviečiame sekti dirbtuvių naujienas „Facebook“ paskyroje › 

SVARBU

  • Mokinių grupes prašome registruotis iš anksto. Jas turėtų lydėti mokytojas arba ekskursijos vadovas, kuris atvykęs į sutartą užsiėmimą turėtų pateikti lydinčio asmens sutikimą (Atsisiųsti PDF ›) ir moksleivių grupės narių sąrašą
  • Pavieniams dirbtuves lankantiems mokiniams (iki 12 metų) pirmą sykį draugiją turėtų palaikyti suaugęs už jį atsakingas asmuo.
  • Jaunesniems nei 16 metų asmenims pirmo apsilankymo metu būtinai reikia pateikti tėvų / globėjų sutikimą (Atsisiųsti PDF ›) ir susipažinti su dirbtuvių lankymo taisyklėmis (Atsisiųsti PDF).
  • Atvykusiems be išankstinės rezervacijos laisvos darbo vietos užtikrinti negalime.
  • Dirbtuvės įsikūrusios pirmame Nacionalinės bibliotekos (Gedimino pr. 51, Vilnius) aukšte, 114 kabinete.

Dirbtuvės PATS SAU – kas tai?

Dirbtuvės PATS SAU – ką dirbtuvėse veikia merginos?