Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Tinklalaidės paveikslėlis

Garsios moterys. Merginų grupė „Zimbabwe“: pankrokas, maištas, feminizmas. S01E01

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka pradeda pokalbių ciklą su moterimis, kuriančiomis garsą.. Tinklalaidėje „Garsios moterys“  išgirsite istorijas apie tai, kaip kompozitorės, atlikėjos, audio dokumentalistės, įrašų inžinierės nusprendžia susieti savo gyvenimus su garsu, kaip moterys per garsą ir muziką išreiškia save, komunikuoja su pasauliu ir jį keičia.

Tinklalaidės  autorė Nacionalinės bibliotekos garso režisierė Katarzyna Bitowt pasakoja:

„Šis epizodas yra pirmasis, dėl to jame grįžtu į tai, nuo ko prasidėjo mano pažintis su saviraiška per garsą. Kai buvau 14 metų, man teko apsilankyti grupės „Zimbabwe“  koncerte. Keturių merginų kuriami energingi ir triukšmingi pank roko garsai man padarė didelį įspūdį. Tuomet man užgimė mintis, kad pati norėčiau groti būtent taip. Po poros metų jau turėjau savo roko grupę, po daugiau nei dešimtmečio dirbau garso įrašų studijoje, kur dirbu ir dabar, toliau kuriu ir gaudau garsus bei padedu tai daryti kitiems.

Grupė „Zimbabwe“ neabejotinai prisidėjo prie tokios mano gyvenimo įvykių eigos, todėl pirmajame epizode kalbinau grupės gitaristę Elizą Lozovską. Kviečiu išgirsti mūsų pokalbį.“