Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Garsios moterys. Muzikos autorė ir atlikėja Meda Kaunaitė. S02E02

Naujo tinklalaidės „Garsios moterys“ epizodo viešnia Meda Kaunaitė, merginų pankroko grupės „Crucial Features“ įkūrėja, solinio projekto „eiedma“ autorė.

1990 metais Jungtinių Amerikos valstijų pankroko muzikos scenoje kilo feministinis judėjimas „Riot Grrrl“. Judėjimas per dešimtmetį paplito anglakalbėse šalyse. Šio judėjimo įkvėpta Meda Kaunaitė 2016 metais Vilniuje subūrė feministinę merginų pankroko grupę „Crucial Features“. Pokalbyje išgirsite apie Medos kelią į muziką, pankroką ir feminizmą, solinį projektą „eiedma“.

„Garsios moterys“ - tai pokalbių ciklas su moterimis, kuriančiomis garsą. Šiuose pokalbiuose išgirsite istorijas apie tai, kaip kompozitorės, atlikėjos, audio dokumentalistės, įrašų inžinierės nusprendžia susieti savo gyvenimus su garsu, kaip moterys per garsą ir muziką išreiškia save, komunikuoja su pasauliu ir jį keičia.

Tinklalaidės autorė Nacionalinės bibliotekos garso režisierė Katarzyna Bitowt.

Nauji tinklalaidės epizodai publikuojami kas antrą trečiadienį platformoje Spotify ir Nacionalinės bibliotekos mediatekoje. Visus epizodus nuo šiol taip pat rasite ir Nacionalinės bibliotekos YouTube kanale, grojaraštyje Garsios moterys.

Foto Emilija Filipenkovaitė.