Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Tinklalaidės iliustracija

Garsios moterys. Muzikos terapijos pradininkė Lietuvoje Vilmantė Aleksienė. S03E07

Paskutinės tinklalaidžių ciklo laidos viešnia – muzikos terapijos pradininkė Lietuvoje Vilmantė Aleksienė. Neretas asocijuoja muzikos terapiją su muzikos relaksacijos kambariais sanatorijose. Tačiau tokia sąsaja yra toli nuo tiesos. Kaip pabrėžia pašnekovė, muzikos terapija yra apie santykį. Dirbdami su įvairaus amžiaus ir sutrikimų klientais, muzikos terapeutai naudoja daugybę skirtingų įrankių. Apie tai, kas gi iš tiesų yra toji muzikos terapija, ir yra šis pokalbis.

Trys tinklalaidės „Garsios moterys“ sezonai pralėkė neįtikėtinai greitai. Pokalbių cikle apie su garsu dirbančias moteris kalbėjo kompozitorės, operatorės, prodiuserės, instrumentalistės, atlikėjos, dokumentalistės... Iš viso per beveik dvejus metus parengtos 22 laidos, prie mikrofono mintimis ir kūrybiniais planais dalijosi 25 moterys.

Tinklalaidės sumanytoja ir kūrėja – Nacionalinės bibliotekos garso režisierė Katarzyna Bitowt – taria nuoširdų ačiū visiems ištikimiems klausytojams! Katarzyna mano, kad skirtingų visuomenės grupių matomumas (angl. exposure) yra labai svarbus. Įvairių profesijų moterų, dirbančių su garsu, vis dar yra dažnai žymiai mažiau, nei vyrų, nes tai, neva, ne „moteriškos profesijos“. Tinklalaidėse gvildentomis temomis Katarzyna siekė parodyti, kad garsas, muzika priklauso visoms(-iems) ir su juo dirbti bei juo džiaugtis gali kiekviena(-as).

Nuotraukos autorė – Solveiga Zvicevičienė.

Archyvą rasite Nacionalinės bibliotekos mediatekoje, grojaraštyje Garsios moterys arba „YouTube“ kanale.