Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

„Pokalbiai apie vaikų literatūrą“: vaikų literatūros vertimai

Kai internete pasidomėjome, kokios tinklalaidės „Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ temos klausytojus domintų, net kelis kartus buvo paminėti vaikų literatūros vertimai.

Tad penktoje tinklalaidės laidoje su vaikų literatūros leidyklos „Debesų ganyklos“ vadove, rašytoja Danguole Kandrotiene kalbėsimės apie tai, kaip leidėjai atsirenka užsienio autorių knygas, kokių temų ieško, kodėl patraukia būtent vienos ar kitos knygos, kiek pastangų įdedama į knygų iš mažiau verčiamų kalbų paiešką, ir kitus su verstine vaikų literatūra susijusius klausimus.

Laidą veda Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė.

„Pokalbiai apie vaikų literatūrą“ – Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo departamento tinklalaidė, skirta visiems, dirbantiems su vaikais, vaikų literatūra ir besidomintiems šia sritimi, – bibliotekininkams, mokytojams, leidėjams, rašytojams, tėvams. Tinklalaidėje aptariami su vaikų ir paauglių knygomis, svarbiomis datomis, įdomiais ir aktualiais vaikų literatūros pasaulio reiškiniais ir įvykiais susiję klausimai, vaikų skaityba, literatūrinė edukacija, leidyba.

Šios ir būsimų tinklalaidės įrašų kviečiame klausytis populiarioje muzikos ir kitų įrašų platformoje „Spotify“.