Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

D. Bukeikaitė: geriausia daugyba yra dalyba

Sunkumai, nepriteklius yra neatsiejama žmogiškos būties dalis, daliai visuomenės narių pažadinanti pačius gražiausius jausmus — atjautą, rūpestį, nuoširdų norą padėti. Jų skatinami žmonės imasi pačių įvairiausių altruistinės veiklos formų. Vieni tai daro pavieniui, kiti telkiasi į organizacijas. Tarptautinė „Caritas“ organizacija yra viena didžiausių pasaulyje, padedanti vargstantiems, nepriklausomai nuo jų rasės, religijos, lyties ir tautybės.

Lietuvoje „Caritas“ savo veiklą pradėjo 1926 m., o 1989 m., Lietuvai vaduojantis iš sovietinės aneksijos, veiklą atnaujino ir šiandien yra tapęs atjautos, savanorystės ir nuoširdaus noro padėti vargstantiems sinonimu.

Apie gausias „Lietuvos Caritas“ veiklas, asmeninį kelią į šią organizaciją, Lietuvos visuomenės ypatybes kalbamės su organizacijos „Lietuvos Caritas“ generaline sekretore Deimante Bukeikaite.

Linkime malonaus žiūrėjimo!

Pokalbių apie filantropiją serija rengiama besiruošiant konferencijai „Dosnumo anatomija: filantropijos tradicija Lietuvoje ir diasporoje“, kuri vyks 2023 m. birželio 22–23 dienomis. Renginį organizuoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Adolfo Damušio demokratijos studijų centras, Kazickų šeimos fondas ir „Lietuvos Caritas“.

Taip pat žiūrėkite

2021 m. balandžio 14 d.

Partizaninis karas linksmai