Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Apie žydų istoriją mokykloje kitaip. Miglės Anušauskaitės edukacinių komiksų pristatymas

Kviečiame į nuotolinį edukacinį renginį-diskusiją, kuriame susipažinsite su nestandartiniais žydų kultūros ir istorijos atradimo bei pažinimo šaltiniais – ir mokytojai, ir neformalūs švietėjai juos galės sėkmingai naudoti edukacinėse veiklose. Miglė Anušauskaitė, žydų kultūros tyrėja ir komiksų autorė, pristatys savo sukurtus komiksus apie sinagogas, štetlus ir Vilniaus Gaoną, pasidalins savo vizija, kaip komiksas gali veikti kaip istorinio pažinimo priemonė.

Pasakojimą apie papildomą žydų istorijos medžiagą mokytojams ir moksleiviams pratęs Judaikos tyrimų centro vadovė dr. Lara Lempertienė. Vėliau kviesime į bendrą diskusiją visus renginio dalyvius: pasidalinti patirtimi, pakalbėti apie iššūkius, su kuriais susiduriama norint pasakoti apie Lietuvos žydų istoriją mokyklose ar neformaliojo švietimo institucijose, gerąsias praktikas ir aptarti, kaip užmegzti su moksleiviais vaisingą į pažinimą ir supratimą vedantį pokalbį apie litvakų istorijos specifiką.

Renginį ves ir diskusiją moderuos Žydų kultūros paveldo kelio projektų vadovė, komiksų apie žydų kultūros paveldą Lietuvoje idėjos iniciatorė Akvilė Naudžiūnienė.

Po renginio dalyviai galės užsiregistruoti el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir nemokamai gauti į savo mokyklas M. Anušauskaitės sukurtus komiksus litvakų istorijos tematika. Visi norintieji susipažinti su komiksais virtualiu formatu arba individualiai įsigyti popierinę komiksų versiją galės tai padaryti www.jewish-heritage-lithuania.org puslapyje nuo kovo 15 d. Mokytojų prašoma užpildyti šią formą.

Trumpai apie edukaciją

Data
kovo 15 d.
Laikas
17 val.
Trukmė
1,5 val.
Organizatoriai
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka (Judaikos tyrimų centras) ir Žydų kultūros paveldo kelio asociacija Lietuvoje
Daugiau informacijos
socialiniame tinkle „Facebook“

Taip pat žiūrėkite

2021 m. balandžio 14 d.

Partizaninis karas linksmai