Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Vyganto Švobos knygos „Vyšnia džiazo sode“ pristatymas ir Petro Vyšniausko džiazo improvizacijos

Nacionalinės bibliotekos Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro išleista V. Švobos knyga „Vyšnia džiazo sode“ – tai ekspresyvus pasakojimas apie žymų džiazo muzikantą, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą profesorių Petrą Vyšniauską.

Knygoje savo įžvalgomis, prisiminimais dalijasi keliasdešimt Lietuvos menininkų, atskleisdami Lietuvos džiazo istoriją, supažindindami su jos kūrėjais, išskirtiniais kultūros įvykiais, meno pasaulio savitumais. Muzikos virtuozo, pirmojo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Džiazo katedros profesoriaus P. Vyšniausko biografijos vingiai iki prestižinių pasaulio koncertų salių atskleidžiami kūrybiškai, knygos stilius ir dvasia nesileidžia įspraudžiami į jokius rėmus.

„Vyšnia džiazo sode“ skirta plačiai auditorijai, tačiau labiausiai jos laukė džiazo ir muzikos gerbėjai. Atviri, dažnai šmaikštūs, ironiški, ramūs, banguojantys, veržlūs – įvairaus kolorito pokalbiai, pasakojimai skaitytojui tampa ypatinga dovana. Joje slypi muzikos ir žodžių harmonija, pažintinė ir meninė vertė, kūrybiškai įprasmintos vieno iškiliausių ir savičiausių Lietuvos džiazo kūrėjų gyvenime.

Džiazo sode susitinka knygos autorius Vygantas Švoba, džiazo atlikėjas prof. Petras Vyšniauskas, jo dukra – atlikėja, dainų autorė Marija Clara, bičiuliai, muzikos ir džiazo gerbėjai.

Taip pat žiūrėkite

2024 m. balandžio 11 d.

Dirbtinio intelekto haliucinacijos

2024 m. vasario 21 d.

Kam priklauso kalbos teisės?

2024 m. vasario 7 d.

Kirilika: ko nežinome

2024 m. sausio 24 d.

Vėlankos metodas

2024 m. sausio 10 d.

Baltymų lingvistika