Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Biblioterapija vaikams

Trečiojoje  šiemet „Pokalbių apie biblioterapiją“ laidoje Lietuvos nacionalinės bibliotekos Skaitytojų klubo vadovės dr. Daiva Janavičienė ir Rasa Derenčienė kalba  apie biblioterapiją vaikams: kaip knygos, skaitymas ir pasitelkiamos modernios technologijos gali jiems padėti tvarkytis su gyvenimo iššūkiais.

Laidos viešnia psichologė, šeimos ir vaikų konsultantė Rasa Prašmuntienė savo darbe taiko biblioterapijos metodus. Ji papasakojo, kokį poveikį vaiko savijautai ir psichikai gali turėti tinkamai parinktas tekstas. R. Prašmuntienė yra ir Vilniaus m. sav. centrinės bibliotekos inicijuoto projekto –  biblioterapijos platformos „Atvirumo sala“  psichologė, vedanti virtualius biblioterapijos užsiėmimus. Ar pasiteisina technologijų panaudojimas skatinant vaikus skaityti, tvarkytis su iškylančiomis problemomis?  Ar jos gali paskatinti tėvus ir vaikus suartėti?

Laidos pabaigoje viešnia ir vedėjos rekomenduoja vaikams, tėvams bei vaikams su tėvais skaityti tinkamas, biblioterapinį poveikį teikiančias knygas.

Maloniai kviečiame žiūrėti!

Taip pat žiūrėkite

2024 m. balandžio 11 d.

Dirbtinio intelekto haliucinacijos

2024 m. vasario 21 d.

Kam priklauso kalbos teisės?

2024 m. vasario 7 d.

Kirilika: ko nežinome

2024 m. sausio 24 d.

Vėlankos metodas

2024 m. sausio 10 d.

Baltymų lingvistika

2023 m. gruodžio 14 d.

Lietuvių kalba – tai kieta