Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Naujienos iliustracija

Garsios moterys. Filmų muzikos kūrėja Ulrika Varankaitė. S03E04

Apie tai, kaip filmų postprodukcijoje kuriami garsai – nuo žingsnių biuro koridoriuje ar pilyje iki plaukiko, besitreniruojančio baseine – kalbėjome antrajame „Garsių moterų“ sezone. O kaip kuriama filmų ir animacijos muzika? Kaip vyksta procesas ir kur galima to mokytis? Apie tai kalbamės su dr. Ulrika Varankaite.

Taip pat kviečiame prisidėti prie dr. U. Varankaitės vykdomo tyrimo apie muziką ir įkvėpimą! Apklausą galite rasti čia. Atsakymų mokslininkė laukia iki 2024 m. balandžio mėn. vidurio.

„Garsios moterys“ – tai pokalbių ciklas su moterimis, kuriančiomis garsą. Šiuose pokalbiuose išgirsite istorijas apie tai, kaip kompozitorės, atlikėjos, audio dokumentalistės, įrašų inžinierės nusprendžia susieti savo gyvenimus su garsu, kaip moterys per garsą ir muziką išreiškia save, komunikuoja su pasauliu ir jį keičia. Tinklalaidės autorė – Nacionalinės bibliotekos garso režisierė Katarzyna Bitowt.

Nauji tinklalaidės epizodai publikuojami platformoje Spotify ir Nacionalinės bibliotekos mediatekoje. Tinklalaidės archyvą taip pat rasite ir Nacionalinės bibliotekos YouTube kanale, grojaraštyje Garsios moterys.

Nuotraukos autorė – Justina Šuminaitė.

Malonaus klausymo!