Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Tinklalaidės iliustracija

Palei plauką | Jurijus Dobriakovas

Gyvavimą pradeda nauja pokalbių tinklalaidė „Palei plauką“, kurios kūrėjai – parodų kuratorė, menininkė Milda Dainovskytė ir menininkas, parodų ekspozicijų dizaineris Algirdas Jakas kvies geriau pažinti asmenybes ir reiškinius, susijusius su Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykstančiais vizualiojo meno įvykiais, kontekstais ir aktualijomis.

Pirmos laidos pašnekovas – šiuolaikinės kultūros tyrinėtojas, kuratorius ir kritikas Jurijus Dobriakovas. Jis dėsto Vilniaus dailės akademijos (VDA) Fotografijos, animacijos ir medijų meno katedroje, 2022 m. VDA įgijo menotyros mokslų daktaro laipsnį. Kuravo kelias grupines parodas, tarp jų Lietuvos medijų meno retrospektyvą „Laikmenos“ Nacionalinėje dailės galerijoje 2021 m. Domisi meno ir technologijų sankirtomis, medijuota kasdienybės kultūra, šiuolaikinėmis tradicinės mitopoetikos ir etnokultūros metamorfozėmis, urbanistinėmis praktikomis bei gamtos ir architektūros samplaika. J. Dobriakovas yra Tarptautinės dailės kritikų asociacijos (AICA) Lietuvos sekcijos vadovas ir Lietuvos tarpdisciplininio meno kūrėjų sąjungos narys.

Šioje laidoje kalbėsime apie Jurijaus santykį su gimtuoju miestu ir jo kultūrine terpe, unikalias vakarėlių vietas, medijų meno kismą, dėstymą meno studijų studentams ir kuratorystę.

„Palei plauką“ kūrybinė komanda:

Muzikos autorė ir garso režisierė Katarzyna Bitowt

Grafinio identiteto kūrėjai Jokūbas Zovė ir Brigita Bukialytė

Skamba Nido Kaniušo garsinio perfomanso „Kas benutiktų“ įrašas.

Nuotrauka Jurijaus Dobriakovo