Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

Naujienos iliustracija

„Profesinis klausimas“: S01E14

„Kultūros paveldo informacinių sistemų konsolidavimas ir modernizavimas“ – taip vadinasi šiuo metu įgyvendinamas ES (Next Generation EU) ir Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano „Naujos kartos Lietuva“ lėšomis finansuojamas investicinis projektas. Projekto vykdytoja – Nacionalinė biblioteka, partneris – Kultūros paveldo departamentas prie LR kultūros ministerijos.

Kokias problemas sprendžia šis projektas? Kokios galimybės jo dėka bus sukurtos visuomenei ir specialistams? Kaip siekiama kultūros paveldo informacinių sistemų sąsajumo ir kokios naudos vartotojams atsivers jo dėka?

Kalbamės su kultūros viceministru Rimantu Mikaičiu, projekto vadove, Nacionalinės bibliotekos generalinio direktoriaus pavaduotoja mokslui ir strateginei plėtrai dr. Ingrida Veliute ir projekto veiklos procesų ir duomenų analitiku, Kultūros paveldo departamento prie LR kultūros ministerijos direktoriaus pavaduotoju Robertu Motuzu.

  • Kodėl senstančios informacijos sistemos nebetenkina vartotojo?
  • Kokius šiuolaikinio vartotojų poreikius atlieps kultūros paveldo informacinių sistemų modernizavimas ir konsolidavimas?
  • Kaip valstybės informacinių sistemų sąsajumas padės efektyviau pristatyti kultūros paveldą?
  • Kaip šio projekto rezultatai bus susieti su kitų šiuo metu Nacionalinės bibliotekos vykdomų projektų rezultatais?
  • Kokias galimybes vartotojui suteiks šio projekto metu kuriamas kultūros paveldo paslaugų portalas?
  • Kokios visuomenės grupės turėtų būti labiausiai suinteresuotos projekto rezultatais?
  • Kokios naudos ir galimybės projekto dėka bus sukurtos kultūros paveldo profesionalams, ekspertams ir specialistams?
  • Kokia šio daugiaplanio ir sudėtingo projekto pradžia?

Pašnekovai: Rimantas Mikaitis, kultūros viceministras, dr. Ingrida Veliutė, LNB generalinio direktoriaus pavaduotoja, Robertas Motuzas, KPD direktoriaus pavaduotojas.

Malonaus ir naudingo klausymosi!