Telefonas Klaustukas Gestu kalba Sitemap

Mediateka

„Metų knygos rinkimai“: knygos „Už posūkio – kitas dangus. „Zekai“ ir kitos istorijos“ pristatymas

Aušros Marijos Sluckaitės knyga „Už posūkio – kitas dangus. „Zekai“ ir kitos istorijos“ liudija, kaip asmeninės patirties punktyras virsta kolektyvinės atminties atspindžiu. O kartu skaudžiai primena tai, ką norėtųsi, tačiau nesiseka užmiršti. Todėl ji lyg savotiškas kentauras, iki juosmens sukaustytas, ar kentauridė, kaustoma prievartos pančių slogiais okupacijos dešimtmečiais, kai atkakliai bandyta neprarasti vilties. Vėliau – varžoma klajokliško gyvenimo svetur su dažnais ir staigiais posūkiais, kai nuolatos spėliota, kas laukia už jų...

Knygą „Už posūkio – kitas dangus. „Zekai“ ir kitos istorijos“ sudaro trys dalys – pjesė „Zekai“ su jos pastatymo Niujorke aplinkybėmis ir aidu Paryžiuje; „Klajonių dienos“ – 13 literatūrinių (iš dalies autobiografinių) esė ir pluoštelis eseistinių atsiminimų.

Ši knyga pateko į „Metų knygos rinkimų“ geriausiųjų penketuką dokumentikos ir publicistikos kategorijoje. Knygos autorę Aušrą Mariją Sluckaitę kalbina Nacionalinės bibliotekos Valstybingumo centro vadovas Matas Baltrukevičius.

Taip pat žiūrėkite